Frihetsdressyr

Frihetsdressyr - vägen till hästens hjärta!


I frihetsdressyren är Madeleines största mål och fokus att utveckla ett så nyanserat samspel som möjligt mellan häst och människa. Med en välutvecklad kommunikation behövs varken grimma eller träns för att kunna hantera och utbilda hästen helt i frihet.


I början av träningen ligger även stort fokus på trygghet och respekt. Detta för att kunna göra arbetet och ridningen i frihet så säker som bara möjligt. Frihetsdressyren handlar inte om att slänga av all utrustning och se vad som händer, utan för Madeleine handlar frihetsdressyren om att sätta en så bra grundkommunikation att grimma eller träns inte längre är nödvändigt för att lösa olika situationer.

Frihetsdressyr är en väldigt rolig träningsform där man uppnår ett fantastiskt samspel med hästen. Många av de vardagliga problemen man stöter på med sin häst kan man lösa med hjälp av frihetsdressyren. Frihetsdressyren är också en bra träningsform för nybörjare och unghästar.

Foto: Equine by Wengdahl

 

Och så lite om Akademisk ridkonst...

I den akademiska ridkonsten är målet är att bygga upp styrkan i hästen utefter dess förutsättningar. Detta gör att alla hästar passar till träningen. Madeleine utbildar sig hos Christofer Dahlgren och har genomgått alla fyra intensivutbildningar.