fbpx
bjärkhults gård

hästarna

Hästarna på gården tränas för att dom ska bli så lugna och trygga som möjligt. Vi har hästar som passar för både nybörjare och avancerade ryttare. Hästarna är en del av familjen och stannar ofta på gården livet ut.

Estrella CLXXXVIII

P.R.E-sto född 2005. Estrella köptes våren 2019 och har sedan dess vidareutbildats av Martin. En trygg och väldigt energisk häst.

Bordadora JL

P.R.E.-sto född 2007. Mira som hon kallas är uppfödd och inriden i Spanien. Hon är en känslig häst och en dröm att rida för den balanserade ryttaren.

Esperanza

Andalusiersto född 2008. Spanza som hon kallas är en så kallad räddningshäst. Hon har haft ett tufft liv i Spanien innan hon kom till Sverige. Du kan känna dig lyckligt lottad om du får chansen att rida den här speciella hästen. Vinner du hennes hjärta har du en vän för livet.

Leiknir från Bökebacken

Islandsvalack född 2007. Madeleine köpte Leiknir när han var 5 år. Han är en väldigt lekfull häst och stallets busfrö. Han är trygg att sitta på men kan hitta på saker, t.ex. kliva upp på pallen, om man sitter och dagdrömmer, . 

Jischa

Welshkorsning valack född 2007. Jischa är lugn och trygg och kräver sin ryttare. Kan du matcha din energi med hans energinivå så kan du få prova att rida honom utan träns.

Adam von Fakaland

Islandsvalack född 2008. Adam är en pigg och känslig häst som kräver en ryttare med god balans. Han är inriden i frihetsdressyr och är duktig på markarbete.

Cruella de Ville

New Foreststo född 2015. Cruella är en stor häst i litet format med ett fantastiskt steg. Hon är en uttrycksfull häst med mycket energi som alltid vill göra sitt bästa. 

Bjärkhults Penny

Knabstruppersto född 2004. Penny är Madeleines privathäst och är stallets specialist på frihetsdressyr.

Tyrion

Shetlandsvalack född 2018. Shorty som han kallas är Madeleines privathäst. Han är stallets maskot som tränas i frihetsdressyr. 

Entendida XXVII

Qualifiquado PRE-sto född 2003. Rose som hon kallas är ett av gårdens avelsston.

Estepeña J.J.

PRE-sto född 2002. Estepeña är ett av gårdens avelsston. Hon är mamma till Bjärkhults Estepeño.

Bjärkhults Estepeño

PRE-korsning född här på gården 2020. Estepeño har precis börjat hanteras och ska eventuellt bli Helenas privathäst.

Diamante CLXXIV

P.R.E.-hingst född 2012. Mante är Madeleines privathäst och tränas både i akademisk ridkonst och frihetsdressyr. Mante är en hägkänslig individ men världens snällaste att hantera.

Odin LP

P.R.E.-valack född 2018. Odin är Martins privathäst och tränas i frihetsdressyr.

Vigilio RH IV

P.R.E.-valack född 2012. Ville är Helenas privathäst och tränas både i akademisk ridkonst och frihetsdressyr.

In memorial

Eisa från Bynningen

Atli från Löttorp

Spirit