fbpx
bjärkhults gård

hästarna

Hästarna på gården tränas för att dom ska bli så lugna och trygga som möjligt. Vi har hästar som passar för både nybörjare och avancerade ryttare. Hästarna är en del av familjen och stannar ofta på gården livet ut.

Estrella CLXXXVIII

P.R.E-sto född 2005. Estrella köptes våren 2019 och har sedan dess vidareutbildats av Martin. En trygg och väldigt energisk häst.

Esperanza

Andalusiersto född 2008. Spanza som hon kallas är en så kallad räddningshäst. Hon har haft ett tufft liv i Spanien innan hon kom till Sverige. Du kan känna dig lyckligt lottad om du får chansen att rida den här speciella hästen. Vinner du hennes hjärta har du en vän för livet.

Leiknir från Bökebacken

Islandsvalack född 2007. Madeleine köpte Leiknir när han var 5 år. Han är en väldigt lekfull häst och stallets busfrö. Han är trygg att sitta på men kan hitta på saker, t.ex. kliva upp på pallen, om man sitter och dagdrömmer, . 

Bjärkhults Penny

Knabstruppersto född 2004. Penny är Madeleines privathäst och är stallets specialist på frihetsdressyr.

Shorty

Shetlandsvalack född 2018. Shorty som han kallas är Madeleines privathäst. Han är stallets maskot som tränas i frihetsdressyr. 

Diamante CLXXIV

P.R.E.-hingst född 2012. Mante är Madeleines privathäst och tränas både i akademisk ridkonst och frihetsdressyr. Mante är en hägkänslig individ men världens snällaste att hantera.

Odin LP

P.R.E.-valack född 2018. Odin är Martins privathäst och tränas i frihetsdressyr.

In memorial

Eisa från Bynningen

Atli från Löttorp

Spirit