fbpx
bjärkhults gård

om oss

Här kommer en kort presentation av oss som jobbar på gården.

Instruktör

stallchef

instruktör

kundmottagning

hästansvarig

Gårdsägare

bjärkhults gård

Mer om oss

Lite mer information om oss som jobbar på gården.

Madeleine har haft egen häst sedan hon var 3 år gammal. Hon har genom årens lopp fått stor erfarenhet av olika hästar och ryttare, och har lätt för att läsa av och förstå hästen. Madeleine är lugn, är väldigt tålmodig och har en god pedagogisk förmåga.

Sedan 2012 har Madeleine tränat frihetsdressyr för Honza Bláha. Flera av gårdens hästar har hon tränat upp till avancerad nivå. Penny är den hästen som hon har kommit längst med. Madeleine är invald som medlem i TEAM HorseVision och ekipaget har vid två tillfällen deltagit på HorseVision-festivalen med olika uppvisningar i frihetsdressyr. 

Madeleine är en optimistisk och glad tjej som också har en konstnärlig ådra. På fritiden ägnar hon sig gärna åt läderhantverk av olika slag.

Martin har de senaste åren utbildat sig på gården. 2019 var han med på Honza Bláha-kurs för första gången. Våren 2020 fick han möjlighet att träna intensivt varje dag för Honza under 1 månad. Tillsammans med sin häst Odin tränar han numera avancerad frihetsdressyr. 

Martin har stor erfarenhet av att leda grupper i olika sammanhang. Med stor entusiasm undervisar han i frihetsdressyr på grundläggande nivå. 

Martin har hand om gårdens kundtjänst och du kan alltid känna dig välkommen att kontakta honom, 

Martin är en duktig kock som älskar att laga mat. Han har också en katt som heter Nyx som han älskar över allt annat!

Helena jobbar till vardags som VD. Ledig tid spenderar hon gärna i stallet tillsammans med hästarna. Hon är hästansvarig och har hand om gårdens hemsida. Helena är utbildad i barfotaverkning och sköter hästarnas hovvård.

Sedan 2012 har Helena deltagit på kurser i frihetsdressyr för Honza Bláha och hon tränar även akademisk ridkonst för instruktör regelbundet.

När Helena är ute i stallet kan det hända att du får se ragdollen Fluff följa i hennes fotspår. 

Lars jobbar som snickare. Han är uppvuxen på gården. Precis som Madeleine är han lugnet själv. Man kan alltid be honom om hjälp, han löser det mesta. 

På fritiden prioriterar han att styrketräna. Av djuren är hans favoriter islandshästen Adam och hunden Emmett som är en Flatcoated retriever.